woensdag, 23. maart 2016 - 13:42 Update: 23-03-2016 16:20

Oefeninterland in Brussel tussen België en Portugal afgelast

Oefeninterland in Brussel tussen België en Portugal afgelast
Foto: Archief EHF
Brussel/België

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) België zal dinsdagavond 29 maart niet in actie komen tegen Portugal. Het duel, dat dinsdagavond zou worden afgewerkt in het Koning Boudewijnstadion, is afgelast in verband met terreurdreiging.

Brussel werd dinsdagochtend opgeschrikt door meerdere terroristische aanslagen. Op vliegveld Zaventem werden er door terroristen twee explosieven tot ontploffing gebracht. Even later was een metrostation in het centrum van Brussel doelwit van een terroristische aanslag. De Rode Duivels besloten daarom om dinsdag niet te trainen, terwijl ook woensdag de training werd afgelast. 

België zou op dinsdag 29 maart in Brussel een oefenwedstrijd tegen Portugal spelen, maar de stad Brussel heeft de Belgische voetbalbond verzocht om het duel wegens veiligheidsredenen geen doorgang te laten vinden. 

De KBVB heeft het verzoek gehonoreerd. De oefeninterland wordt daarom verplaatst naar Portugal. België heeft tijdens deze interlandperiode verder geen verplichtingen. Portugal speelt vrijdag een oefenduel met Bulgarije.

Lees alles over:
Categorie: