dinsdag, 29. maart 2016 - 18:41 Update: 29-03-2016 18:42

'Johan is niet alleen van ons'

'Johan is niet alleen van ons'
Foto: Frank van den Berg
Barcelona/Spanje

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Jordi Cruijff is ontroerd door de steun die hij en zijn familie heeft gekregen na het overlijden van zijn vader Johan Cruijff.

Jordi hield in Barcelona voorafgaand aan een herdenkingsbijeenkomst voor zijn overleden vader een toespraak.

De familie van Cruijff was blij met de privacy die het heeft gekregen rondom het overlijden van de eeuwige nummer 14. "Een grote dankbetuiging van mijn vader aan iedereen. We zijn erg blij dat we zo veel privacy hebben gekregen, ook al wilde iedereen graag weten hoe het met de gezondheid van mijn vader was. Barcelona heeft vanaf dag één rekening gehouden met onze wensen. Mijn vader wilde geen parade, hij wilde alles heel privé doen", zei Jordi tijdens zijn toespraak.

De familie heeft echter toch besloten om 'de voetbalwereld' meer te betrekken in het proces. "Omdat we ons realiseerden dat Johan niet alleen van ons is, maar van de hele voetbalwereld", vervolgde Jordi. 

"Het is erg mooi hoe Barcelona, Ajax en de nationale ploeg zoveel respect en liefde hebben getoond. Hij is een inspiratie geweest voor heel veel mensen. Zo willen we hem graag herinneren."