zaterdag, 16. april 2016 - 20:40 Update: 16-04-2016 20:43

KNVB blij met lichtere straffen FIFA

KNVB blij met lichtere straffen FIFA
Foto: Archief EHF
Zeist

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) De KNVB is verheugd met de beslissing van de FIFA om van de drievoudige straf af te stappen. De Nederlandse voetbalbond vindt het een "goede zaak" dat de straffen verlicht worden.

Wanneer een speler een andere doorgebroken speler onderuit haalt in het strafschopgebied, ongeacht de zwaarte van de overtreding, krijgt deze speler rood. Daar stapt de FIFA vanaf volgend seizoen bij lichte overtredingen vanaf. "Dit is een eerste stap in de goede richting", reageerde hoofd scheidsrechterzaken Dick van Egmond namens de KNVB.

"Het is een goede zaak dat lichte overtredingen waarmee in het strafschopgebied een scoringskans wordt ontnomen, met geel worden bestraft. We gaan komend jaar ervaring opdoen met de nieuwe regel en onze arbitrage instrueren. Aan het einde van het jaar evalueren we."

Volgens Van Egmond is de kwestie nog geen gesloten boek. Hij wil in de toekomst nog meer veranderingen zien. "Nu levert een handsbal, een duw of vasthouden naast de strafschop nog steeds een rode kaart en een schorsing op."

Categorie:
Provincie:
Tag(s):