zaterdag, 21. mei 2016 - 11:30 Update: 21-05-2016 15:57

Nederlandse bergbeklimmer Eric Arnold (35) overlijdt op Mount Everest

Nederlandse bergbeklimmer Eric Arnold overlijdt na bereiken top Mount Everest
Foto: Facebook Eric Arnold
Nepal/Arnhem

De Nederlandse bergbeklimmer Eric Arnold is overleden. Dat gebeurde gisteren vlak nadat hij de top van de Mount Everest had bereikt.

De professioneel bergbeklimmer bereikte gisteren de top van de Mount Everest (8850 mtr). Bij een temperatuur van -30 en slechts 1/3 zuurstof ten op zichte van zeeniveau bereikte Arnold bij zonsopgang het dak van de wereld. Tijdens zijn expeditie verloor Arnold 10 kilo lichaamsgewicht. Slechts enkele Nederlanders slaagde er tot nu toe in de top van de berg te beklimmen.

Volgens organisator Seven Summit Treks van de expeditie is hij door hoogteziekte overleden. Mingma Sherpa van Seven Summit Treks zegt dat geprobeerd wordt om het lichaam van Arnold naar het basiskamp terug te brengen. Zijn familie is inmiddels ingelicht.

Het was de vijfde poging van Arnold om de top van de wereld te bereiken. Vorig jaar tijdens de zware aardbeving in Nepal, overleefde hij ternauwernood. De beving zorgde dat drie lawines een groot deel van het basiskamp wegvaagde. Het kamp van de Nederlandse bergbeklimmer had geluk. Eric Arnold werd 35 jaar oud.  

Categorie:
Provincie: