vrijdag, 3. juni 2016 - 16:47

Blatter en co beloonden zichzelf met tachtig miljoen in afgelopen 4 jaar

Blatter en co beloonden zichzelf met tachtig miljoen in afgelopen 4 jaar
Foto: Screenshot YouTube/SkyNews
Zurich/Zwitserland

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Volgens een intern onderzoek van de FIFA heeft een groep FIFA-officials, waaronder voormalig voorzitter Sepp Blatter, zichzelf flink beloond. Van 2011 tot en met 2015 ging er ongeveer tachtig miljoen euro naar kopstukken van de bond.

Deze getallen worden genoemd door de FIFA zelf, nadat vrijdag ook bekend werd dat de Zwitserse aanklager een nieuwe inval deed in het hoofdkantoor van de voetbalbond. Naast Blatter worden de namen van Markus Kattner en Jérôme Valcke genoemd. Beiden waren secretaris-generaal bij de FIFA en zowel Kattner als Valcke werd ontslagen bij de FIFA.

Kattner werd verweten dat hij zichzelf miljoenen liet uitbetalen, toen hij nog over de financiën bij de FIFA ging, Valcke was het slachtoffer van een grootschalig corruptieonderzoek bij de bond. De tachtig miljoen euro zou vooral bestaan uit bonussen rondom Wereldkampioenschappen en Confederation Cups. 

Door het uitlekken van het megabedrag komen ook Issa Hayatou en Domenico Scala weer onder het vergrootglas terecht, zij keurden de bonussen voor Kattner en Valcke goed.

Categorie: