vrijdag, 3. juni 2016 - 21:25 Update: 03-06-2016 21:36

Blatter ziet geen probleem in bonussen

Blatter ziet geen probleem in bonussen
Foto: Screenshot YouTube/SkyNews

(ElfVoetbal) Sepp Blatter heeft met verontwaardiging gereageerd op de aantijgingen van de FIFA. Een commissie stelde vast dat de oud-voorzitter van de voetbalbond aan zelfverrijking deed, waarbij hij via bonussen vele miljoenen ontving.

Volgens de cijfers ging het om ruim 34 miljoen euro aan bonussen, buiten het salaris van Blatter om, over een periode van vier jaar. De Zwitser laat via zijn Amerikaanse advocaat weten dat hij echter geen problemen ziet met de cijfers en dat deze beloningen nou eenmaal horen bij het werk van een topman in een grote organisatie.

"Ze waren eerlijk, gepast en geheel in lijn met de vergoedingen die de leiders van andere grote professionele sportorganisaties in de wereld ontvangen", laat raadsman Richard Cullen in een persverklaring weten. "We kijken ernaar uit om dat de FIFA duidelijk te maken."

In de onthullingen van de FIFA werden ook de namen van Markus Kattner en Jérôme Valcke genoemd. Valcke streek nog meer aan bonussen op, Kattner hield tien miljoen euro over aan zijn periode bij de FIFA. Blatter is inmiddels ex-voorzitter van de FIFA, waar het nog steeds rommelt.

Categorie:
Tag(s):