zaterdag, 18. juni 2016 - 20:55

België stelt orde op zaken met zege op Ierland

voetbal
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Parijs

(ElfVoetbal) België heeft haar eerste zege op dit EK binnen. Na de nederlaag tegen Italië in de openingswedstrijd waren de Rode Duivels met 3-0 te sterk voor Ierland. Een hoofdrol was weggelegd voor Romelu Lukaku, die twee goals voor zijn rekening nam.

Na het debacle in de openingswedstrijd was een overwinning tegen Ierland noodzakelijk voor België en de formatie van Marc Wilmots leek dat vanaf het eerste fluitsignaal te snappen. De Belgen domineerden in de eerste helft, maar hadden het lastig kansen te creëren tegen het verdedigend ingestelde Ierland en kwamen tot de pauze niet verder dan 0-0. Toby Alderweireld was het dichtste bij een openingstreffer, maar de verdediger zag zijn inzet op de lijn gekeerd worden door Jeff Hendrick.

Vlak na de rust lukte het België wel de trekker over te halen en gelijk leverde dat resultaat op. In de 47ste minuut maakte Romelu Lukaku met een bekeken schot de 1-0. Deze openingstreffer bevrijdde de Belgen en zorgde voor een eenrichtingsverkeer in de tweede helft. Ierland kwam niet meer aan voetballen toe en moest uiteindelijk toezien hoe België via Axel Witsel (na een afgemeten voorzet van rechtsback Thomas Meunier) en nogmaals Lukaku uitliep naar een riante 3-0 zege.

Categorie:
Tag(s):