zondag, 14. augustus 2016 - 19:54 Update: 14-08-2016 20:26

Spelen waren voor Dafne Schippers bijna voorbij door liesproblemen

Spelen waren voor Dafne Schippers bijna voorbij door liesproblemen
Foto: Archief FBF.nl
Rio de Janeiro

De coach van Dafne Schippers heeft bevestigd dat Schippers een lichte blessure heeft.

Twee dagen voordat ze de series van 100 meter moest lopen, was de blessure veel erger en werd zelfs even gevreesd dat Schippers de Spelen vaarwel kon zeggen. In de nacht van zaterdag op zondag eindigde de 24-jarige Schippers als vijfde in de finale van de 100 meter. Schippers had te kampen met lichamelijke ongemakken en kon pas weer pijnvrij trainen op de dag van de finale, zo liet haar coach Bart Bennema weten. Dit meldt de NOS zondag.

Bennema tegen de omroep: 'Twee dagen voor de series schoot het bij een versnelling tijdens de laatste test voor de wedstrijd in de adductoren (spieren, red.) van het bovenbeent. Ze kon daardoor bijna niet lopen. Er was paniek.' Van de medische staf kreeg Schipppers een intensieve behandeling. Bennema: 'De dag voor de series kon ze op 60% lopen. Op de dag van de series was ze wel weer redelijk in vorm, alleen bij het starten had ze nog wat last en was ze onzeker.'

Of Schippers volledigt herstelt voor de 200 meter is nu afwachten, maar er is goede hoop dat dat gaat lukken.Maandag staan de series op het programma, dinsdag worden de halve finales gelopen en woensdag is de dag van de finale.