zondag, 28. augustus 2016 - 17:14

Tien man FC Groningen overleven en pakken punt bij PSV

Tien man FC Groningen overleven en pakken punt bij PSV
Foto: SXC
Eindhoven

(Elf-Voetbal/BlikopNieuws) PSV heeft zondagmiddag voor het eerst dit seizoen puntverlies geleden. Hekkensluiter FC Groningen kwam in Eindhoven al vroeg met tien man te staan, maar hield knap stand en nam daardoor een punt mee naar het hoge noorden, 0-0.

Het eerste bedrijf kende twee cruciale momenten: na ruim een half uur werd Juninho Bacuna weggestuurd door arbiter Bas Nijhuis na zijn tweede gele kaart. De jonge middenvelder liep Luciano Narsingh overhoop, zag Nijhuis twijfelen, maar kreeg alsnog zijn tweede prent en verliet zwaar teleurgesteld het veld. Even later werd Narsingh opnieuw geraakt, ditmaal door Hans Hateboer, in de zestien meter. Luuk de Jong faalde opnieuw opzichtig vanaf elf meter: de spits wachtte totdat Sergio Padt een hoek koos, maar de doelman bleef staan en pakte De Jongs inzet eenvoudig.

De enige mogelijkheid voor Groningen was ontstaan toen het elftal van Ernest Faber profiteerde van nonchalance bij Héctor Moreno en Andrés Guardado. Bryan Linssen speelde Danny Hoesen vrij, maar die nam te veel tijd, waarna Guardado nog redding bracht voor de lijn. Na rust werden de bezoekers niet meer gevaarlijk; Faber gaf zijn mannen het commando om zich met het hele tiental voor het eigen doel te verschansen, de enige manier om een punt mee te nemen uit het zuiden.

De tweede helft mondde daardoor uit in een haast ononderbroken offensief van de zijde van PSV, maar het leverde geen enkele goal op. Ook met een versterkte luchtmacht - Moreno en Nicolas Isimat-Mirin kwamen De Jong bijstaan - , een bombardement aan voorzetten en Bart Ramselaar, die zijn officiële debuut voor PSV maakte, in de ploeg lukte het de landskampioen niet om doel te treffen. De kopballen gingen veelal over het doel van Padt, pogingen van afstand van Guardado en Jorrit Hendrix waren ook niet succesvol.

Feyenoord zal in zijn vuistje lachen vanwege het resultaat in Eindhoven. De Rotterdammers pakten als enige ploeg twaalf punten uit vier wedstrijden en staan nu fier aan kop in de Eredivisie. Als ADO Den Haag zondagmiddag weet te winnen van Heracles Almelo blijven ook die ploeg zonder puntverlies.

Categorie: