vrijdag, 9. september 2016 - 18:01

FIFA kondigt nieuwe gerechtelijke stappen tegen Sepp Blatter aan

FIFA kondigt nieuwe gerechtelijke stappen tegen Sepp Blatter aan
Foto: Screenshot YouTube/SkyNews
Zurich/Zwitserland

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) De beerput blijft maar opengaan. De ethische commissie van de FIFA heeft vrijdag nieuwe gerechtelijke stappen tegen Sepp Blatter aangekondigd.

Salarissen en bonussen

De aanklacht richt zich op salarissen en bonussen die de voormalig voorzitter van de bond heeft ontvangen. Ook tegen voormalig financieel hoofd Markus Kattner zijn (opnieuw) stappen aangekondigd. 

De ethische commissie van de Wereldvoetbalbond schorste de voormalig voorzitter van de FIFA voor acht jaar vanwege een dubieuze betaling van Blatter aan UEFA-voorzitter Michel Platini.

De Zwitserse bestuursvoorzitter maakte in februari 2011 een bedrag van 1,8 miljoen euro over aan de Fransman. Officieel voor verleende diensten, maar Blatter was kort daarvoor opnieuw benoemd tot voorzitter van de Wereldvoetbalbond. 

Blatter en Kattner worden nu beschuldigd te hebben gehandeld met artikel 13 (de algemene gedragsregels), artikel 15 (loyaliteit), artikel 19 (belangenverstrengeling), artikel 20 (het aanbieden en accepteren van geschenken) en artikel 21 (corruptie).

De beroepscommissie van de FIFA bracht de schorsing van Blatter wel terug naar zes jaar, maar de bejaarde Zwitser eiste vorige maand vrijspraak. Die kans is met het aanstaande officiële onderzoek vrijwel teruggebracht tot nul.

Categorie:
Tag(s):