zondag, 18. september 2016 - 17:40 Update: 18-09-2016 17:43

Feyenoord verslaat na Manchester United ook PSV

Feyenoord verslaat na Manchester United ook PSV
Foto: Archief FBF.nl
Eindhoven

(ElfVoetbal-BlikopNieuws) Feyenoord heeft na de wedstrijd in de Europa Leauge tegen Manchester United ook in de Eredivisie, punten gepakt. In de topper tegen PSV was Eric Botteghin de matchwinner: 0-1.

De wedstrijd was eigenlijk het best te omschrijven als een schaakspel. PSV was het gevaarlijkst via Luuk de Jong en Luciano Narsingh, maar doelman Brad Jones redde Feyenoord van een achterstand. Aan de andere kant was Nicolai Jorgensen kansrijk, maar Jetro Willems gleed met een technisch fenomenale tackle de bal net op tijd voor de voeten van de Deen vandaan.

Ook de tweede helft was qua kansen weinig amusant. De weinige kansen die er waren, waren een schot van Davy Pröpper van PSV en een kopbal van Dirk Kuijt. PSV zette aan met een schot van Gaston Pereiro, maar Brad Jones hield zijn doel schoon. Aan de andere kant was het wel raak via een goal van Botteghin. De Jong en Jorrit Hendrix liepen elkaar in de weg, en de Braziliaanse verdediger kon de bal vrij inschieten. Toch leek het nog 1-1 te worden via een kopbal van Isimat-Mirin, maar de doelman van Feyenoord hield de voorsprong van zijn ploeg vast.

Feyenoord heeft na deze winst een gat geslagen van vijf punten met PSV, uit zes wedstrijden.

Categorie: