maandag, 3. oktober 2016 - 10:12 Update: 03-10-2016 10:16

Feyenoordfan die over balustrade werd gegooid aangehouden

Feyenoordfan die over balustrade werd gegooid aangehouden
Foto: Archief EHF
Tilburg

In de nasleep van het supportersgeweld tijdens de wedstrijd Willem II / Feyenoord heeft de politie zondagavond 2 oktober in totaal zeven mensen aangehouden. Twee voor betrokkenheid bij de mishandeling in het stadion en vijf omdat zij zich daarna in het uitgaansgebied van Tilburg op vordering niet wilde verwijderen. Bij die laatste aanhoudingen zit ook het slachtoffer uit het stadion.

Tijdens de wedstrijd Willem II / Feyenoord merkte Willem II supporters dat er zich ook Feyenoord fans in hun tribunevak bevonden. Toen die begonnen te juichen voor het tweede doelpunt van hun club probeerden enkele Willem II fans de Feyenoorders uit het vak te jagen. Daarbij vielen wat rake klappen en werd een van hen over de balustrade gegooid, de beveiligingsgracht in.

Verdachten in beeld

Na de wedstrijd wist de politie al snel een van de geweldplegers aan te houden. Een tweede meldde zich korte tijd later bij de politie en inmiddels heeft ook een derde persoon zich per mail bij de politie gemeld. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Op basis van het beeldmateriaal wordt bekeken wie er nog meer betrokken zijn bij de mishandeling in het stadion. Zij zullen zich, afhankelijk van hun rol tijdens het geweld, in een later stadium aan de politie moeten verantwoorden. Deze ochtend overleggen Politie en Gemeente met Willem II ook over andere passende maatregelen zoals stadionverboden.

Eigen rechter

Zondagavond was de politie met extra personeel aanwezig in de binnenstad van Tilburg toen bleek dat er een oproep onder de Feyenoord aanhang rond ging om de daders van de stadionrellen op te gaan zoeken. Na een oproep van de politie om weg te blijven en de politie hun werk te laten doen, werd daar gelukkig gehoor aan gegeven en bleven grote aantallen supporters weg uit Tilburg. De kleine club supporters, zowel van Feyenoord als ook van Willem II, die nog wel aanwezig was in het uitgaansgebied, werd gevorderd te vertrekken. Vijf van hen, drie Feyenoorders en twee Willem II supporters, gaven daar geen gehoor aan, waarna zij werden aangehouden. Bij die aanhoudingen bleek ook het slachtoffer uit het stadion te zijn. Hij wilde zich niet legitimeren, wilde geen aangifte doen en gedroeg zich recalcitrant ten opzichte van de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: