donderdag, 27. oktober 2016 - 21:20

Oranje-verrassing: "Dacht dat het bij speculeren zou blijven"

Oranje-verrassing: "Dacht dat het bij speculeren zou blijven"
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Stijn Schaars was veruit de meest verrassende naam in de smalle voorselectie van het Nederlands elftal.

De middenvelder die wekelijks uitblinkt bij sc Heerenveen had een oproep zelf ook niet verwacht. "Je speelt tenslotte bij Heerenveen", vertelt hij.

Voor het oefenduel met België en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg mag de middenvelder hopen op een plekje bij de definitie selectie. "Er werd van diverse kanten wel gespeculeerd over een terugkeer van mij in de Oranje-selectie, maar ik had echt gedacht dat het bij speculaties zou blijven", legt Schaars uit op de website van zijn zaakwaarnemer Wasserman. "Je speelt tenslotte bij Heerenveen. Overigens moet ik wel zeggen dat ik niet wist dat Kevin Strootman geschorst is voor het kwalificatieduel met Luxemburg."

Waar hij in Friesland zijn ploeg tot grote hoogtes laat reiken, denkt de routinier ook dat hij voor Oranje nog een meerwaarde kan zijn. "Ik speel nu vijftien jaar betaald voetbal, dus uit ervaring weet ik dat ik wat aan een elftal kan toevoegen, zo overtuigd ben ik wel van mijn eigen kwaliteiten. Conditioneel kan ik ook nog redelijk meekomen. Ik heb mezelf altijd goed in acht genomen, dus eigenlijk kom ik in een wedstrijd nooit in de problemen."

Vrijdag 4 november hoort Schaars, die zijn laatste interland in 2014 in het verloren oefenduel tegen Frankrijk (2-3) speelde, of hij tot de definitieve selectie van bondscoach Danny Blind behoort.