vrijdag, 28. oktober 2016 - 17:58 Update: 28-10-2016 18:01

Stanley Menzo terug bij Ajax

Stanley Menzo terug bij Ajax
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam/Kaapstad

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Stanley Menzo keert terug bij Ajax. Bij Ajax Cape Town welteverstaan. De voormalig Oranje-international werd vrijdagmiddag voorgesteld als nieuwe trainer van de Zuid-Afrikaanse Super League-club.

De 53-jarige Amsterdammer treedt aan als opvolger van Roger de Sa, die vorige week terugtrad na een teleurstellende start van het seizoen. Na de 1-2 thuisnederlaag tegen Bidvest Wits staat de club op de vijftiende plaats met twee punten uit zes duels. Werk aan de winkel voor Menzo, die eerder bij de club als hoofd opleidingen werkte.

'Het eerste dat elke voetballer nodig heeft, is vertrouwen. Ons eerste doel wordt dus om dat vertrouwen terug te brengen', vertelde de voormalige doelman van Ajax, PSV en Lierse SK tijdens diens presentatie in Kaapstad. 'Voetbal moet leuk zijn om te doen, voor jezelf, voor de fans en natuurlijk om winst te boeken'.

Eerste gekleurde trainer Ajax Cape Town

Menzo is de eerste gekleurde trainer uit de historie van Ajax Cape Town. 'Laten we hier geen issue van maken. We denken eerst aan Ajax.' Is het terughalen van Thulani Serero een mogelijk doel? 'Het is een optie. Het is een optie waar ik van houd. Iemand die deze club terug kan brengen naar de club, is altijd welkom.'

Categorie:
Provincie: