zondag, 6. november 2016 - 19:05

Eerste verliesbeurt koploper Feyenoord tegen laagvlieger

Eerste verliesbeurt koploper Feyenoord tegen laagvlieger
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Deventer

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) De eerste nederlaag van Feyenoord is een feit. De koploper uit Rotterdam liet zich verrassen door promovendus Go Ahead Eagles (1-0). 'Enfant terrible' Jarchinio Antonia was de matchwinner in de sfeervolle Adelaarshorst.

De enige treffer in Deventer kwam na een half uur spelen. Darren Maatsen strafte geklungel van Jan-Arie van der Heijden genadeloos af en gaf de bal strak voor op Antonia, die van dichtbij wist te scoren. De Europa League-deelnemer maakte een povere indruk in de eerste helft, de voorsprong van 'The Eagles' was zeker niet onverdiend.

De blunderende Van der Heijden leek zijn fout goed te maken met een rake kopbal, maar arbiter Bas Nijhuis annuleerde de treffer vanwege een handsbal van ploeggenoot Steven Berghuis. Antonia liet vervolgens een grote kans onbenut. Pär Hansson, vervanger van de geblesseerde Brad Jones, hield Feyenoord in leven. In de 52ste minuut was er een indrukwekkend applaus voor Tonny Vilhena. Zijn moeder overleed onlangs na een lang ziekbed. 

GAE-doelman Theo Zwarthoed was alert en maakte een kopbal van Bilal Basacikoglu onschadelijk, al stond de Feyenoord-aanvaller in buitenspelpositie. De entree van aanvallers Eljero Elia en Michiel Kramer bracht geen verandering in de stand. Tot overmaat van ramp viel Terence Kongolo uit met een hamstringblessure.

Feyenoord is nog immer lijstaanvoerder, maar het verschil met achtervolger Ajax bedraagt slechts twee punten. Regerend landskampioen PSV volgt op vier punten.