zondag, 6. november 2016 - 19:07

Ajax verspeelt punten tegen AZ

Ajax verspeelt punten tegen AZ
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Ajax profiteert niet van het puntenverlies van concurrent PSV. De Amsterdammers kwamen goed terug tegen provinciegenoot AZ, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een punt (2-2). Het was een zeer vermakelijke wedstrijd voor de toeschouwers.

De bezoekers uit de hoofdstad beleefden een dramatische start in het AFAS Stadion. De ploeg van John van den Brom was in die fase veel feller en kwam geheel terecht op voorsprong. Wout Weghorst wist wel raad met het geklungel in de Ajax-defensie en tekende voor de openingstreffer.

Ajax kwam getergd uit de kleedkamer en scoorde twee minuten na de hervatting. De van Chelsea gehuurde Bertrand Traoré gooide alle schroom van zich af en knalde de bal in de bovenhoek. Aanvoerder Davy Klaassen, die overigens zeer matig speelde, was met een intikker verantwoordelijk voor het tweede Amsterdamse doelpunt. Ondertussen werd Van den Brom naar de tribune gestuurd wegens aanmerkingen richting arbiter Pol van Boekel.

De blonde captain was echter niet de matchwinner, want Weghorst trok de stand weer gelijk. De puike assist kwam van Alireza Jahanbakhsh. Ondanks grote kansen voor Traoré en invaller Mateo Cassierra in de absolute slotfase moest Ajax het doen met een gelijkspel. Koploper Feyenoord loopt uit bij winst op Go Ahead Eagles.

Categorie:
Tag(s):