woensdag, 30. november 2016 - 12:10 Update: 30-11-2016 12:11

Nieuw stadion voor Feyenoord stapje dichterbij

Nieuw stadion voor Feyenoord stapje dichterbij
Foto: Archief bon
Rotterdam

Feyenoord is weer een stapje dichter bij een nieuw stadion. De club heeft woensdagochtend de haalbaarheidsstudie voor Feyenoord City gepresenteerd, zo meldt de club op haar officiële kanalen.

Inmiddels ligt er een plan dat de goedkeuring draagt van de besturen en toezichthouders van Feyenoord en het College van Burgemeester en Wethouders van Rotterdam. Het totale project heeft een doorlooptijd van zeker vijftien jaar, waarbij gestart zal worden met gebiedsontwikkeling van het gebied rondom het nieuwe stadion. De eerste wedstrijd van Feyenoord zou er in het seizoen 2022/23 kunnen plaatsvinden.

Volgens President-commissaris Gerard Hoetmer zal realisatie van het plan grote invloed hebben op de financiële mogelijkheden van Feyenoord. "We realiseren met dit plan een verdubbeling van het spelersbudget, hetgeen ons blijvend kwalificeert voor de top van de nationale voetbalcompetitie", zo laat hij weten. In maart 2017 zal de gemeenteraad van Rotterdam zich buigen over het plan voor Feyenoord City.

Categorie:
Provincie: