woensdag, 30. november 2016 - 15:35

Wang heeft 'geen idee' wat er bij ADO Den Haag nu aan de hand is

Wang heeft 'geen idee' wat er bij ADO Den Haag nu aan de hand is
Foto: ADO
Den Haag

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Een dagvaarding? Wang Hui, de Chinese grootaandeelhouder van ADO Den Haag, weet officieel nog van niets. Dinsdag kreeg hij die toch daadwerkelijk aan zijn broek.

'Nee, ik heb nog steeds geen idee wat er nu allemaal aan de hand is. Ze hebben het me nog niet verteld', reageert Wang vanuit Peking tegenover de NOS. ADO Den Haag maakte dinsdag bekend naar de rechter te stappen, omdat Wang niet aan zijn financiële verplichtingen zou voldoen. Tijdens de ingelaste aandeelhoudersvergadering werd de dagvaarding overhandigd aan vertegenwoordigers van United Vansen, het bedrijf van Wang.

Die informatie zou Peking blijkbaar nog niet bereikt hebben. Net zoals Wang meldt niet door ADO Den Haag te zijn ingelicht over een nieuw tekort: 'We hebben al 6 of 7 miljoen euro in de club gestopt. De laatste keer dat ik bij een vergadering was, hebben ze niets over dit geldprobleem gezegd.'

Onduidelijkheid over geldstromen

De Chinese grootaandeelhouder wijst er tegenover de landelijke omroep wel op dat ADO Den Haag nog steeds veel financiële problemen kent. 'We hebben gevraagd om het geld te gebruiken voor bijvoorbeeld de vernieuwing van faciliteiten en het stadion. We willen dat het geld in de club wordt gestoken. Maar daar gebruikt ADO het geld niet voor. Voor zover ik kan zien is er 1 à 1,5 miljoen euro aan investeringen waarvan ik niet weet waar het gebleven is.'

De financiële situatie bij ADO Den Haag is al enkele jaren een zorgenkindje. De club wil bij de KNVB extra tijd vragen om de begroting op orde te krijgen. Die cijfers hadden op 1 november ingediend moeten worden, maar vanwege de problemen met Wang is een maand uitstel verkregen. ADO Den Haag heeft opnieuw om extra tijd gevraagd om aan de benodigde financiële middelen te komen. De licentiecommissie van de KNVB heeft nog niet gereageerd op het nieuwe verzoek.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):