maandag, 30. januari 2017 - 15:57 Update: 30-01-2017 16:14

KNLTB verlengt contract Jan Siemerink niet

KNLTB verlengt contract Jan Siemerink niet
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amersfoort

Na tien jaar neemt de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) afscheid van Jan Siemerink. Per 1 maart legt Siemerink zijn functie als Directeur Sportief neer. De KNLTB heeft besloten zijn in 2017 aflopende contract niet te verlengen. Dit heeft de KNLTB maandag bekendgemaakt.

Directeur Sportief

Siemerink is sinds januari 2007 verbonden aan de tennisbond. Tien jaar geleden startte hij als captain van het Nederlands Davis Cupteam en in 2012 trad hij aan als Directeur Sportief. In deze functie was hij verantwoordelijk voor het beleid gericht op top- en jeugdtennis. 

Onder leiding van Siemerink zette de bond de eerste stappen op weg naar een betere topsportcultuur en sprak de KNLTB de ambitie uit om structureel tot de beste tien tennislanden ter wereld te behoren. Onderdeel hiervan was de modernisering van de jeugdopleiding.  

Verschil in inzicht

De KNLTB is Siemerink dankbaar voor zijn professionele inzet, enthousiasme en de verbeteringen die onder zijn leiding zijn doorgevoerd binnen en buiten de organisatie. Erik Poel, Algemeen Directeur van de KNLTB: 'Als bestuur en directie stonden we voor een heel lastig besluit. Jan heeft een positieve bijdrage geleverd aan het tennis in Nederland en is een zeer gewaardeerde collega. Maar door een verschil in inzicht moeten we helaas afscheid van hem nemen. We zijn Jan dankbaar voor zijn inzet in de afgelopen jaren.'

'Andere visie over voortgang'

Siemerink: 'Het was en is mijn ambitie om tennis in Nederland nog beter op de kaart te zetten. De afgelopen jaren heb ik me volledig en met heel veel plezier ingezet voor het Nederlandse tennis. De eerste stappen op weg naar verbetering zijn zeker zichtbaar. We hebben alleen een andere visie over de voortgang. Dan is het uiteindelijk beter dat ieder zijn eigen weg gaat.'

Opvolger

De komende tijd wordt benut om een geschikte opvolger voor Jan Siemerink te vinden. In de tussenliggende periode heeft oud Bondsbestuurslid Toptennis Martin Koek zich bereid verklaard om de taken van de Directeur Sportief tijdelijk waar te nemen.

Categorie:
Provincie: