woensdag, 22. maart 2017 - 18:29

Ajax neemt maatregelen tegen zwarte handel in kaarten

Ajax neemt maatregelen tegen zwarte handel in kaarten
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Ajax gaat zich harder inzetten tegen zwarthandel. 'Vooral voor Ajax - Schalke 04 worden veelvuldig kaarten doorverkocht. Het is niet toegestaan om kaarten door te verkopen of in het openbaar - bijvoorbeeld via het internet - aan te bieden', laat Ajax woensdag weten.

Tegenstanders in Ajax-publiek

Door zwarthandel is het voor Ajacieden met goede bedoelingen moeilijker om voor een normale prijs aan kaarten te komen. Daarnaast kunnen fans van tegenstanders van Ajax op deze manier tussen het Ajax-publiek terecht komen. Kortom, er zijn genoeg redenen om strenger op te treden tegen deze illegale handel, zo laat Ajax weten.

Kaarten blokkeren

Allereerst gaat Ajax kaarten blokkeren die in strijd met de KNVB standaardvoorwaarden via onofficiële kanalen zijn verkocht. Onofficiële kanalen zijn bijvoorbeeld websites zoals Marktplaats, Viagogo, Ticketmaster en Seatwave, maar ook alle andere transacties die buiten de privé-sfeer plaatsvinden. 

Supporters die via onofficiële kanalen kaarten kopen betalen niet alleen te veel geld, maar hebben ook geen toegang tot het stadion. Bovendien overtreedt degene die zijn/haar kaarten via dergelijke kanalen doorverkoopt de KNVB Standaardvoorwaarden en riskeert zodoende een landelijk stadionverbod van 18 maanden en een geldboete van 450,- euro.

Categorie:
Provincie: