donderdag, 1. juni 2017 - 14:24 Update: 02-06-2017 8:51

Klaas Jan Huntelaar keert terug naar Ajax

Klaas Jan Huntelaar keert terug naar Ajax
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Klaas Jan Huntelaar. De spits tekende in Amsterdam een contract voor één seizoen, tot en met 30 juni 2018. Dit meldt de club op haar website.

Huntelaar werd op 12 augustus 1983 geboren in Voor-Drempt. Hij speelde in de periode 2006 tot en met 2008 ook al bij Ajax. De spits maakte zijn debuut in Amsterdam op 15 januari 2006 in de wedstrijd Ajax-NEC (1-1) en speelde in totaal 136 officiële wedstrijden, waarin hij 105 doelpunten maakte. Huntelaar won met Ajax in 2006 en 2007 zowel de KNVB Beker als de Johan Cruijff Schaal. Hij kwam gedurende zijn loopbaan verder uit voor De Graafschap, PSV, AGOVV, SC Heerenveen, Real Madrid en AC Milan. De laatste zeven seizoenen (2011-2017) speelde de aanvaller bij Schalke 04. Hij kwam daar in 238 officiële wedstrijden tot 126 doelpunten. Voor het Nederlands Elftal kwam Huntelaar tot nu toe 76 wedstrijden uit, waarin hij 42 keer scoorde.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars: ,,Ik ben blij dat Klaas Jan voor Ajax kiest, want wij hebben al meerdere jaren interesse in hem. Bertrand Traoré keert terug naar Chelsea en onze selectie heeft ook voor komend seizoen twee goede spitsen nodig. We halen met Klaas Jan een ervaren speler in huis die de club goed kent. Hij is fit en heeft veel zin om succesvol te zijn bij Ajax, maar hij weet wat hem te wachten staat. Kasper Dolberg is onze eerste spits. Maar ik weet zeker dat Klaas Jan een belangrijke rol voor Ajax gaat vervullen, zowel binnen als buiten het veld.”

'Het is geen geheim dat Ajax mijn club is'

Klaas Jan Huntelaar: ,,Het is geen geheim dat Ajax mijn club is. Dus ik ben ontzettend blij dat ik hier nu terugkeer. Mijn rol is duidelijk, maar ik kom hier niet om af te bouwen. Afgelopen seizoen speelde Ajax bijna zestig officiële wedstrijden. Dat kun je niet met één spits. Dus ik ga zeker wedstrijden spelen en speelminuten krijgen. Ik voel me hartstikke fit en ik kijk nu al uit naar eind juni als de voorbereiding begint. Ik heb met Ajax bekers gewonnen, maar niet de landstitel. Het doel is om aan het eind van het seizoen, samen met de rest van het team die schaal in handen te hebben.”

Categorie:
Provincie: