donderdag, 29. juni 2017 - 14:55

Start bouw van nieuwe trainingsaccommodatie Feyenoord

Start bouw van nieuwe trainingsaccommodatie Feyenoord
Rotterdam

Giovanni van Bronckhorst heeft gisteren de officiële eerste paal geslagen voor het nieuwe trainingscomplex van Feyenoord. Techniplan Adviseurs hielp voetbalclub Feyenoord bij het ontwerp voor het nieuwe onderkomen waar straks het eerste elftal gaat trainen. Het Rotterdamse ingenieursbureau is verantwoordelijk voor het ontwerp van alle technische gebouwinstallaties. Dankzij verschillende maatregelen om het energieverbruik van het complex te reduceren, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag.

De nieuwe trainingsaccommodatie komt op het voormalige terrein van amateurclub VV Hillesluis. Het hoofdgebouw heeft een totale omvang van circa 2.600 m2 ‎bruto-vloeroppervlakte (BVO). Inspiratie voor het nieuwe complex deed Feyenoord op door werkbezoeken bij onder meer Manchester City en Bayern München. De oplevering van het complex wordt in het voorjaar van 2018 verwacht.

Topsport centraal

Alles staat in het teken van topsport op de nieuwe trainingsaccommodatie van de landskampioen. Zo krijgt het complex de beschikking over twee velden met veldverwarming, een warming-upstrook van kunstgras en een apart keepersveld. Het hoofdgebouw biedt perfect zicht op de velden doordat één zijde volledig van glas is. Ook komen er ontspanningsruimtes, kleedfaciliteiten met diverse wellness-voorzieningen en een restaurant waar topsportmaaltijden kunnen worden bereid. Op de begane grond komen de kleedruimtes voor spelers en staf, behandel-, fitness- en beweegruimtes en het kantoor van de medische staf. De tweede verdieping wordt ingericht met het restaurant, een spelerslounge en met verschillende kantoren voor onder meer de technisch directeur, de hoofdtrainer en de technische staf. Tevens komt op deze verdieping een nieuwe perszaal waar de hoofdtrainer persconferenties kan geven.

Restwarmte in plaats van gas

Bijzonder aan het nieuwe trainingscomplex is het gebruik van restwarmte van het stadsverwarmingsnet voor de ruimte- en veldverwarming, de warmtapwaterbereiding en zelfs de wasdrogers. Gasaansluitingen zijn daardoor niet nodig. Ledverlichting zorgt voor een extra reductie van het elektraverbruik. “Wij zijn er trots op dat wij bij dit prestigieuze, typisch Rotterdamse project zijn betrokken,” aldus Allard Jansen, projectleider bij Techniplan Adviseurs. Bij het ontwerp van het gebouw en haar installaties staat het welzijn en de prestaties van de spelers steeds voorop. “Belangrijk in dit project is de balans tussen duurzaamheid en comfort,” legt Jansen uit. “Daarin gaan we zoals altijd voor het hoogst haalbare resultaat, op beide vlakken. Wat dat betreft is dit met recht een topsportproject.”

Categorie:
Provincie: