zondag, 3. september 2017 - 20:03 Update: 03-09-2017 20:14

Conclusie na eenvoudige zege: Oranje leeft nog!

Conclusie na eenvoudige zege: Oranje leeft nog!
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(ElfVoetbal-BlikopNieuws) Het Nederlands elftal heeft zondagavond eenvoudig afgerekend met Bulgarije: 3-1. In Amsterdam herstelde de ploeg van bondscoach Dick Advocaat zich na de nederlaag tegen Frankrijk. Toch is de route op weg naar het WK in Rusland er niet gemakkelijker op geworden.

In de Amsterdam ArenA konden de fans van het Nederlands elftal snel juichen. Op aangeven van Daley Blind maakte middenvelder Davy Pröpper zijn eerste treffer in het Oranje-shirt. Het spel van Nederland was niet overtuigend en de 2-0 kwam dan ook uit de lucht vallen. Opnieuw was Blind de aangever en schoot Arjen Robben zichzelf op het scorebord. Georgi Kostadinov deed daarna nog wat terug, maar Pröpper bepaalde de eindstand op 3-1. Zweden zegevierde simpel met 0-4 op bezoek in Wit-Rusland en maakt de weg van Oranje naar het WK weer wat lastiger. Welke wedstrijden doen er nog toe?

Zweden - Luxemburg (zaterdag 7 oktober, 18:00u)

De laatste thuiswedstrijd die Zweden tijdens deze kwalificatiereeks afwerkt, is tegen Luxemburg. Dat zal weinig problemen opleveren voor de Scandinaviërs. Momenteel staan zij drie punten voor op Oranje en ook het doelsaldo van Zweden is beter (+11 tegenover +5). Hekkensluiter Luxemburg heeft pas vier punten, die gepakt werden tegen Wit-Rusland. Eerder maakte de Luxemburgers het Zweden nog vrij lastig. Uiteindelijk won de ploeg van bondscoach Janne Andersson slechts met 0-1 van de voetbaldwerg. Als Zweden op 7 oktober voor eigen publiek wel een grote uitslag neer weet te zetten, lijkt de WK-droom van Nederland te veranderen in een nachtmerrie.

Wit-Rusland - Nederland (zaterdag 7 oktober, 20:45u)

De opdracht voor Nederland is eenvoudig tegen de Wit-Russen. Enkel een overwinning telt in Borisov want bij een ander resultaat is de ploeg van Advocaat uitgeschakeld. Het gunstige aan de uitwedstrijd is dat het duel tussen Zweden en Luxemburg bij aanvang al afgelopen is. Oranje weet dus de uitslag van die wedstrijd voordat men begint aan het duel met Wit-Rusland. Die ploeg heeft na acht wedstrijden vijf punten en liet tegen Zweden en zwakke indruk achter. Eerder zegevierde Oranje met 4-1 in de Rotterdamse Kuip door onder mee twee treffers van Quincy Promes. Een monsterscore in het voordeel van Nederland zou goed uitkomen met de laatste wedstrijd in het achterhoofd.

Nederland - Zweden (dinsdag 10 oktober, 20:45u)

Mocht Nederland winnen in Wit-Rusland dan wordt op de laatste speeldag een kraker afgewerkt in Amsterdam. Zweden komt dan namelijk op bezoek en heeft waarschijnlijk de beste papieren om de tweede plaats in bezit te houden. Oranje lijkt hoe dan ook de Zweden te moeten verslaan in eigen huis en het liefst met grote cijfers. Zij hebben een veel beter doelsaldo en moet in de Amsterdam ArenA getrakteerd worden op een fikse nederlaag. Na de wedstrijden van Zweden tegen Luxemburg en Wit-Rusland tegen Nederland weet Oranje met welke cijfers de Zweden moeten worden verslagen. Eerder deze kwalificatiereeks eindigde de onderlinge ontmoeting in 1-1. Marcus Berg opende de score en Wesley Sneijder zorgde voor de gelijkmaker.

Categorie:
Tag(s):