zaterdag, 9. september 2017 - 10:23 Update: 09-09-2017 12:20

'Leontien van Moorsel gebruikte epo'

Leontien van Moorsel gebruikte epo
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

Voormalig wielerarts Peter Janssen beschuldigt Leontien van Moorsel van dopinggebruik. Janssen stelt in een interview met de Volkskrant dat hij epo heeft geleverd aan de viervoudig olympisch kampioene.

Volgens de arts is Van Moorsel ongeveer zes keer bij hem langs geweest. 'Ze (Van Moorsel en haar man Michael Zijlaard, red.) kwamen buiten het spreekuur. Ik denk dat ze misschien zes keer zijn geweest. Er zat vaak een hele lange tijd tussen en op het laatst van die consulten werd dan gevraagd of het mogelijk was om een kuurtje te proberen.'

De epo kreeg Van Moorsel volgens Janssen toegediend in de maanden voorafgaand aan de Olympische Spelen van 2000. 'Maar niet heel kort ervoor, daar zat wat tijd tussen.' Janssen weet niet of Van Moorsel ook tijdens de Spelen dat jaar verboden middelen heeft gebruikt. Van Moorsel won in Sydney drie olympische titels, op de weg en de baan.

Omdat Van Moorsel uiteindelijk niet op controle kwam en door bleef gaan met de kuur, beëindigde Janssen de samenwerking. "Niet op controle komen en dan blijkt dat ze op een (hematocriet)waarde van 47 zit", zegt hij.

Leontien van Moorsel is onaangenaam verrast door de dopingbeschuldiging van haar voormalig wielerarts Peter Janssen. Ze zegt tegenover de NOS zich niet te kunnen herkennen in het verhaal.

Categorie:
Provincie: