zondag, 7. juli 2019 - 18:58 Update: 07-07-2019 19:43

Oranjevrouwen tweede op WK in Frankrijk

van Veenendaal
Lyon

Het is de Oranjevrouwen niet gelukt om de regerend wereldkampioen de Verenigde Staten de verslaan in de finale van het WK in Frankrijk.

De eerste helft bleef de stand met 0-0 gelijk en in het begin van de tweede helft kregen de Amerikanen een strafschop door een overtreding van Stefanie van der Gragt, die Alex Morgan in het strafschopgebied raakte met haar schoen. Megan Rapinoe schopte de strafschop tussen de palen.

Het tweede doelpunt werd gemaakt door Rose Lavelle in de 69e minuut en schakelde de Oranjevrouwen definitief uit voor de overwining.

Beste keepster

Oranjekeepser Van Veenendaal haalde een aantal belangrijke kansen van de Amerikaanse vrouwen uit het doel en wist hierdoor een verdere vernedering voorkomen. Zij werd ook uitgeroepen tot de beste keepster van het toernooi.