vrijdag, 28. mei 2021 - 14:15 Update: 28-05-2021 14:23

Cillessen vanwege coronabesmetting zaterdag niet naar Portugal

Foto van Oranje voetbal muts | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Zeist

Doelman Jasper Cillessen meldt zich vrijdagmiddagniet in Zeist. 'Cillessen testte deze week positief bij een PCR-controle. Cillessen die overigens klachtenvrij is, is volgens de RIVM-richtlijnen in zelfisolatie', zo laat de KNVB vrijdagmiddag weten.

Niet mee naar Portugal

'Cillessen reist zaterdag niet met de selectie naar het trainingskamp in Portugal. De medische staf van het Nederlands elftal monitort de toestand van de keeper nauwlettend en zodra het medisch verantwoord is voegt hij zich bij de spelersgroep', aldus de KNVB.

Geen vervanger opgeroepen

Bondscoach Frank de Boer heeft besloten geen vervanger op te roepen, omdat AZ-goalie Marco Bizot met het oog op het Portugese trainingskamp al eerder als vierde keeper aan de 26-koppige EK-selectie was toegevoegd. 

23 spelers  

Oranje gaat met 23 spelers naar Portugal. Captain Georginio Wijnaldum en Barcelona-middenvelder Frenkie de Jong sluiten zondag in Lagos aan. Nathan Aké, die zaterdag nog met zijn club Manchester City de Champions League finale speelt, meldt zich ook later in het Cascade Resort.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie:
Tag(s):