zaterdag, 4. september 2021 - 16:16 Update: 05-09-2021 9:17

Verstappen pakt Pole Position tijdens kwalificatie Dutch GP Zandvoort

max-verstappen-redbull
Foto: Janet Lodewegen
Zandvoort

Max Verstappen heeft zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie voor de Dutch GP Zandvoort de snelste rondetijd gereden en heeft zich daarmee verzekerd van de Pole Position tijdens de start zondagmiddag om 15.00 uur.

Q1

In Q1, de eerste kwalificatieronde wist Verstappen lang de snelste rondetijd op zijn naam te houden maar tegen het einde werd die door de twee Ferrari's verbeterd waardoor Max met een derde plek probleemloos naar Q2 doorging.   

Q2

De tweede kwalificatiesessie verliep wat chaotischer voor een aantal deelnemers. Zo ging Russel het grind in maar wist hij uiteindelijk toch nog op eigen kracht de grindbak te verlaten. Veel harder was de crash van Nicholas Latifi wat ook direct het einde van de Q2-sessie betekende.

Q3

Verstappen zette tijdens zijn laatste kwalificatieronde een bloedscherpe tijd van maar liefst 1:08.885 en die tijd bleek 38 honderste seconde te scherp voor Hamilton met 1:08.923 en 337 duizendste voor Bottas met 1:09.222. 

FIA: Geen gridstraf voor Verstappen

Verstappen start dus zondag op de Pole Position en wist zaterdag al voor de 3e vrije training dat de FIA oordeelde dat hij geen heeft gridstraf heeft verdiend voor de kwestie met de rode vlag tijdens de vrije trainingen vrijdag. De FIA vindt dat Verstappen zaterdag alles in het werk heeft gesteld wat redelijkerwijs mogelijk was om zich te houden aan de rode vlaggen maar vanwege het grote snelheidsverschil tussen hem en Stroll het hem simpelweg onmogelijk maakte en hij daardoor Stroll voorbijging.