zondag, 10. juli 2022 - 18:18 Update: 10-07-2022 18:56

Leclerc weet met zege in Oostenrijk in te lopen op Verstappen

max-verstappen-formule1
Foto: Janet Lodewegen
Salzburg/Oostenrijk

Het zou de dag moeten worden van Verstappen op 'zijn' RedBull-circuit in het Oostenrijkse Salzburg maar zoals wel vaker in de F1 liepen zaken zondagmiddag toch net even anders.

Oranje F1-fans

Aan de F1 fans uit Nederland lag het zeker niet die waren weer massaal toegestroomd om Max moreel te steunen. Verstappen startte de race vanaf de pole-positie onder een dikke laag Oranjerook. 

Leclerc te sterk

De Nederlandse coureur kon de koppositie de eerste rondjes nog wel vasthouden maar echt wegrijden bij zijn achterliggers zat er niet in. Verstappen werd dan ook al vroeg in de wedstrijd door Leclerc ingehaald.

Bandenwissel

Na een bandenwissel naar het harde rubber leek Verstappen toch wel weer wat tijdwinst te boeken maar toen ook Leclerc en Sainz naar de harde banden overstapten deden zij de kleine tijdswinst van Verstappen verdampen als sneeuw voor de zon. Na meer dan 50 ronden kon Verstappen na een paar pitstops kort de leiding even overnemen maar uiteindelijk bleek Leclerc toch de snelste. Leclerc finishte als eerste gevolgd door Verstappen. Hamilton wist als 3e de finish te passeren. 

Klassement

Verstappen leidt het algemeen klassement nu met 208 punten. Leclerc wisselt van plek met Pérez en staat nu tweede met 170 punten. Pérez dus derde met totaal 151 punten.

Categorie:
Tag(s):