dinsdag, 3. april 2007 - 18:27

Geen treinen tussen Almelo en Hengelo

Almelo

Tussen Almelo en Hengelo is tot media april geen treinverkeer mogelijk. Dit heeft ProRail bekend gemaakt. De tests van een nieuw veiligheidssysteem zijn niet succesvol verlopen, waarna de vervoerder heeft besloten om een second opinion uit te laten voeren, voordat het personenvervoer op de lijn wordt hervat.

De conclusie is dat er fouten zitten in het ontwerp van het ingenieursbureau. Daarom heeft ProRail besloten het veiligheidssysteem volledig opnieuw te laten controleren en deels opnieuw te laten ontwerpen. De verwachting is dat de controle, het ontwerp en de bouw van dit systeem in de tweede helft van april zijn afgerond.

Tussen Almelo en Hengelo is één spoor beschikbaar waarop met beperkte snelheid kan worden gereden. In overleg met de vervoerders is besloten dat de capaciteit die ProRail op dit spoor kan aanbieden, onvoldoende is voor een robuuste en regelmatige reizigersdienst. Om die reden hebben de NS besloten om het huidige aanbod met bussen tussen Almelo en Hengelo te continueren. Het is wel mogelijk om de internationale trein richting Duitsland met voorrang te laten rijden. De overige capaciteit wordt verdeeld tussen de verschillende goederenvervoerders.
Provincie:
Tag(s):