vrijdag, 10. oktober 2008 - 23:56 Update: 11-09-2018 13:25

Beleef het zelf op 11 oktober!

Politie Flevoland laat zaterdag 11 oktober zien hoe haar agenten dag en nacht werken aan de veiligheid in Flevoland. Die dag wordt de Landelijke Politie Dag gehouden op Urk bij de haven (Burgemeester Schipperskade 2-4) en in Almere rond het trainingscentrum (Marathonlaan 8).

Dit jaar is het thema net als in 2007 ' Beleef het zelf! '. Het doel is het aantrekken van nieuwe (on)ervaren collega's en burgers die zich in willen zetten als vrijwilliger bij de politie. Werving en selectie speelt daarbij een grote rol.

Geinteresseerden kunnen bij de speciale wervingstand terecht voor informatie. Bovendien is er voor een aantal sollicitanten een speciaal programma waarbij ze zelf in de huid van een politie-agent kunnen kruipen.

Natuurlijk is er ook genoeg te beleven voor andere bezoekers. Zo laten de politiebikers zien hoe zij boeven vangen en voor de openbare orde zorgen. Daarnaast geven onder andere het verkeershandhavingsteam en de ME uitleg over hun werkzaamheden. Ook het Korps Landelijke Politie Diensten levert een bijdrage.

In Almere en Urk zijn de politiepaarden te zien. Bovendien komt op Urk de politieboot. Uiteraard is ook gedacht aan de jonge bezoekers: op beide locaties is een speurtocht uitgezet en kinderen kunnen, verkleed als boef, op de foto in de arrestantenbus.

Er is ook aandacht voor veiligheid in het verkeer. In Almere kunnen bromfietsers met hun bromfiets een behendigheidsparcours doen. Op Urk worden fietsen gekeurd waarbij met name wordt gelet op de verlichting. Is de fiets veilig? De kinderen krijgen dan een muntje van de Jaap en Jurrie stichting, waarmee ze prijsjes kunnen winnen bij de stichting Buurtwerk Urk.

Kortom, het programma biedt voor jong en oud veel leuks. Iedereen is van harte welkom om met gezin, familie of vrienden een kijkje te komen nemen van 10.00 uur tot 16.00 uur. Kom en beleef het zelf! Kijk op www.politiedag.nl voor meer informatie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: