dinsdag, 13. mei 2008 - 21:03

Lichaam vermiste tiener Rockanje gevonden met sonar

Rockanje

Dinsdagavond 13 mei is het lichaam gevonden van de 17-jarige jongen uit Rotterdam die sinds zondagavond op het water vlakbij de Haringvlietsluizen bij Rockanje was vermist. Dit heeft de politie dinsdagavond bekendgemaakt.

Met behulp van sonarapparatuur werd het lichaam rond 18.30 uur gelokaliseerd niet ver van de plek waar zijn 13-jarige broer zondag werd gered en uit het water werd gehaald. De jongen was zondag samen met zijn 13-jarige broer op een luchtbed door de wind afgedreven toen het luchtbed omsloeg en beiden te water raakten.

Een getuige die met een zeiljacht in het water lag, zag dit gebeuren en is snel met een roeiboot er naar toe gegaan. De 13-jarige jongen is uit het water in de roeiboot gekomen, de 17-jarige jongen was toen niet meer te zien, en is vermoedelijk onder water geraakt.

Hierop is een grote reddingsactie gestart waarbij naast de Zeehavenpolitie ondermeer de KLPD, de KNRM Stellendam, Reddingsbrigade, de Brandweer / duikers, vrijwilligers uit Urk, vissers uit Stellendam met een kotter en de GHOR/traumahelicopter hulp hebben verleend.
Provincie:
Tag(s):