maandag, 17. augustus 2009 - 18:41

Cursus Rolstoelvaardigheid en sport

Groningen

Frysas (Fries Steunpunt Aangepast Sporten) organiseert in september en oktober 2009, in samenwerking met SportDrenthe en Huis voor de Sport Groningen een cursus rolstoelvaardigheid en sport voor mensen uit Friesland, Groningen en Drenthe. Deze cursus is bij uitstek geschikt voor gebruikers van een handbewogen rolstoel die er meer uit willen halen.

Mensen kunnen van de één op de andere dag in een rolstoel terecht komen. Een ongeluk, een (tijdelijke) sportblessure of een chronische aandoening kan iemand afhankelijk maken van het gebruik van een rolstoel. Niet iedere rolstoelgebruiker heeft geleerd de rolstoel optimaal te gebruiken. Het vraagt de nodige oefening om de vaardigheden onder de knie te krijgen. De cursus rolstoelvaardigheid en sport kan hier een handje bij helpen.

De cursus is geschikt voor gebruikers van een handbewogen rolstoel die meer uit het gebruik van hun rolstoel willen halen, maar ook voor hun kinderen, partners en begeleiders. De cursus is bedoeld voor mensen uit Friesland, Groningen en Drenthe.
Provincie:
Tag(s):