donderdag, 9. april 2009 - 20:08 Update: 25-09-2018 16:01

Gesprongen waterleidingen zorgen voor overlast in Rotterdam

Rotterdam

De waterlekkages die donderdagavond in verschillende straten in Rotterdam ontstonden, zijn vrijdagochtend rond 05.00 uur verholpen. Dit heeft Evides Waterbedrijf bekend gemaakt.

Donderdagavond rond 19.45 uur ontstond er een lekkage aan de hoofdleiding van het waternet aan de Hilledijk. Ook in andere straten sprongen de waterleidingen. Volgens Evides ging het in totaal om 15 storingen. Hierdoor kwamen tientallen kelders onder water te staan in straten zoals de Hilledijk, Wielewaalstraat en de Europaweg. De breuken in de waterleidingen ontstonden, nadat Evides een test uitvoerde om de druk in de leidingen te verhogen. Dit is nodig, omdat de vraag om water rondom de Maasvlakte naar verwachting zal toenemen.

Het waterbedrijf heeft voor zo'n 130 adressen aan de Hilledijk, Wielewaalstraat en de Europaweg een kookadvies uitgegeven. Dit betekent dat het water 3 minuten gekookt moet worden, alvorens het wordt geconsumeerd. Dit kookadvies geldt totdat er een groene kaart is afgegeven. Ook kan het water nog bruin zijn. Dit is wel drinkwater, maar Evides adviseert om de kraan te laten doorlopen tot het water helder is. Afgeraden wordt om hierin kleding te wassen.

Categorie:
Provincie: