zaterdag, 4. juli 2009 - 7:55

La Vuelta gaat niet onopgemerkt aan Drenthe voorbij

Gieten

Bij het doorrijden van Drenthe zien vakantiegangers en andere passanten straks stieren als vooruitzicht op de komst van La Vuelta. Vrijdagmiddag is de eerste, door de provincie Drenthe geproduceerde, stier geplaatst. Deze stier, van ongeveer zes bij zes meter staat aan de rand van de rotonde N33/N34 bij Gieten. In augustus zullen de pelotons de stier passeren.

Langs verschillende Drentse wegen verschijnen nog meer grote Spaanse stieren in het kader van de komst van La Vuelta naar Drenthe. Bij de stier wordt een langwerpig bord met www.vueltadrenthe.nl geplaatst. Op die site is alle informatie over de Vuelta in Drenthe te vinden.

Gedeputeerde Annek Haarsma: “De plannen lagen er al een tijdje, maar nu staat hij er dan toch echt. ‘El torro’, een prachtig symbool van Spanje in ons Drentse landschap. Als provincie zijn we er trots op dat initiatieven als deze van de grond komen. Emmen staat al vol met prachtig beschilderde stieren en ook langs de N381 bij Westerbork is al een stier te zien. De stieren veroveren Drenthe. We zijn er klaar voor, laat de Vuelta maar komen!”

Wethouder Geert Jan Ten Brink van de gemeente Aa en Hunze: “La Vuelta maakt heel wat los in de gemeenten langs het parcours. De inwoners daarvan zijn allemaal erg betrokken bij het evenement. Ze zijn er trots op dat juist La Vuelta in Drenthe van start gaat. De stier naast de rotonde in Gieten is niet te missen en staat symbool voor die trots.“

De stier naast de rotonde is de eerste van een hopelijk viertal, de stieren bij Westerbork en Emmen niet meegeteld. De provincie beoogt om langs de A28 bij Tynaarlo en Assen, en langs de N381 bij Hoogersmilde, ook nog een stier te plaatsen.
Provincie:
Tag(s):