dinsdag, 11. augustus 2009 - 0:11

Wegwerkzaamheden aan de rotonde in Cothen naderen hun einde

Cothen

De wegwerkzaamheden aan de rotonde in Cothen naderen hun einde. Op maandagavond 10 augustus werd er om 19:30 uur gestart met de frees- en asfalteerwerkzaamheden.

Deze werkzaamheden worden in de nacht uitgevoerd om de verkeershinder tot een minimum te beperken. Er zijn diverse omleidingsroutes ingesteld, maar een enkeling heeft het toch te laat in de gaten en komt zo voor de wegafzetting te staan.

Vanaf die plek is er overigens wel een mooi uitzicht op alle indrukwekkende machines die worden ingezet om de verkeer straks beter te laten doorstromen. Een grote freesmachine is druk in de weer om de oude asfaltlaag van het wegdek te verwijderen, terwijl borstelwagens de resten asfalt wegborstelen.

Diverse wegwerkers in oranje hesjes zijn druk bezig markeringen aan te brengen voor de freesmachine, terwijl anderen overbodig geworden aarde en zand aan het verwijderen zijn. Ook wordt er al druk gewerkt aan het nieuwe fietspad dat even daarvoor is geasfalteerd en waar net een wals overheen rijdt.

“Voor de bussen is er een route over de parallelweg uitgezet”, verteld hoofduitvoerder Van Litsenburg terwijl hij de werkzaamheden in de gaten houdt. “Ook met de hulpverleningsdiensten zijn goede afspraken gemaakt. Die mogen er altijd door. Zo komt er niemand in gevaar door de werkzaamheden”. Snel loopt hij weer verder om wat mensen bij te sturen, terwijl al weer een automobilist strandt bij de wegafzetting. De nachtelijke werkzaamheden duren nog tot en met 15 augustus a.s.
Provincie:
Tag(s):