maandag, 26. april 2010 - 16:33 Update: 20-09-2018 12:31

Overvallers gooien zwangere vrouw van één hoog uit raam

Amsterdam

Bij een overval op een woning in Amsterdam in januari van dit jaar hebben overvallers een zwangere vrouw vanaf de eerste etage uit het raam gegooid. De politie komt maandag met deze schokkende mededeling in de hoop de verantwoordelijke daders hiervoor te kunnen aanhouden.

Overval
Op maandagochtend 11 januari drongen twee overvallers een woning aan de Kloekhorststraat in Amsterdam Zuidoost binnen. Daar lagen een man en een zes maanden zwangere vrouw te slapen.

Zwangere vrouw uit raam gegooid
De man zag de inbrekers en sprong direct via het slaapkamerraam vanaf de eerste etage naar buiten. Hij brak daarbij een ruggenwervel. Vervolgens gooiden de daders de zwangere vrouw die lag te slapen zonder pardon uit het raam. Ook de vrouw raakte zwaargewond.

Onderzoek vastgelopen
Uiteindelijk gingen de daders er met een kleine buit vandoor. Sinds 11 januari heeft het rechercheteam uitgebreid onderzoek gedaan om de zaak op te lossen maar heeft dit tot op heden nog niet geleid tot aanhouding van de daders.

Opsporingsprogramma's
‘Via opsporingsprogramma’s op de televisie wordt nu ook de hulp van het publiek ingeschakeld om een aantal nog openstaande onderzoeksvragen alsnog beantwoord te krijgen’, meldt de politie maandag. ‘Het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord Holland zal aandacht besteden aan deze zaak. Ook in het AVRO-programma Opsporing Verzocht is dinsdagavond aandacht voor de overval’, aldus de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: