woensdag, 21. december 2011 - 21:44 Update: 08-07-2014 0:55

AZ stopt de bekerwedstrijd tegen Ajax na supporterincident

Amsterdam

(Elf Voetbal) AZ heeft de KNVB Beker-wedstrijd tegen Ajax beëindigd. Dit omdat doelman Esteban Alvarado een rode kaart kreeg voorgehouden van arbiter Bas Nijhuis, nadat hij een 'supporter' die het veld betrad twee schoppen verkocht.

Een kwartier voor het rustsignaal betrad een 'supporter' het veld van de Amsterdam ArenA om Alvarado een schop te verkopen. De 22-jarige goalie verdedigde zichzelf en gaf de man twee schoppen terug. Stewards voerden de supporter af en de wedstrijd leek te kunnen worden hervat, maar scheidsrechter Bas Nijhuis bestrafte Alvarado vervolgens met rood voor de schoppen die hij de man gaf.

Gertjan Verbeek was woedend en stuurde al zijn spelers het veld af. Op het moment van het incident stond het 1-0 door een doelpunt van Gregory van der Wiel. De wedstrijd is niet meer hervat. Het is vooralsnog onbekend wanneer de wedstrijd wel zal worden uitgespeeld. Volgende week zal daar meer duidelijk over bekend worden.

Hekel aan de keeper
Jeroen Slop heeft duidelijkheid verschaft over de man die woensdagavond AZ-doelman Esteban Alvarado een schop verkocht. "Het gaat om een 19-jarige jongen."

"Hij heeft via de Noord-tribune het veld betreden", zegt de financieel directeur van Ajax tegenover Eredivisie Live. "Vermoedelijk is er drank in het spel. En er was een motief. De jongen zou een hekel hebben gehad aan de keeper. De Noord-tribune is een podium in de gracht, geplaatst voor invalide toeschouwers. Via dat podium is het makkelijk om het veld te betreden. Hij wordt nu vastgehouden door de politie. Hij wordt verhoord. Hij zal sowieso een lang stadionverbod krijgen. Een verbod voor het leven nemen we uiteraard in overweging. We hebben AZ laten weten dat we de wedstrijd op een ander tijdstip uit willen spelen. Wij vinden het natuurlijk vreselijk wat er is gebeurd, dat die man bij de keeper kan komen. Logisch dat AZ zich niet langer veilig voelt."


Dieptepunt
Daniël Dekker, voorzitter van de supportersvereniging Ajax, sprak woensdagavond van een historisch dieptepunt. De bekerwedstrijd Ajax - AZ eindigde na een staking in de 38ste minuut.

De doelman van de Alkmaarders, Esteban Alvarado, werd aangevallen door een Ajax-'fan'. "Ik zag het vol ongeloof. Dit is een dieptepunt voor het voetbal en voor Ajax in het bijzonder. De idioot kwam via het invalidenplatform het veld op. Aan die kant kun je met enige moeite het veld opkomen. Ik zag het vanuit mijn ooghoek gebeuren, omdat de bal ergens anders was. Ik weet echt niet wat zo iemand bezielt", aldus Dekker tegenover Radio 1.
Categorie:
Tag(s):