donderdag, 26. mei 2011 - 11:08

Meerdere fietsers gewond door spekglad fietspad

IJsselstein

Een hoogwerker lekte op woensdagochtend 25 mei olie op een fietspad. Meerdere fietsers gingen onderuit en raakten gewond.

Aan het eind van de ochtend reed een hoogwerker in verband met schoonmaakwerkzaamheden over het Basiliekpad, de Overtoom en de Benschopperweg. Op de Benschopperweg werd de chauffeur, een 47-jarige man uit Houten, er op gewezen dat de hoogwerker hydraulische olie lekte. Hij probeerde dat daar zelf op te ruimen, maar dat lukte niet. Hij wist niet dat hij ook olie op het fietspad van het Basiliekpad had gelekt. Door de ontstane gladheid kwamen op het fietspad van het Basiliekpad meerdere fietsers ten val.

Een 22-jarige moeder uit IJsselstein en haar 1-jarige zoontje werden per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Een 37-jarige vrouw uit Houten kwam eveneens ten val en werd met een tweede ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein vervoerd. Nog drie andere fietsers gingen voor behandeling op eigen gelegenheid naar hun huisarts. Een veegwagen kwam ter plaatse om de weg te reinigen.
Provincie:
Tag(s):