dinsdag, 1. februari 2011 - 21:27 Update: 19-09-2018 21:59

Veel aanrijdingen op spiegelgladde wegen door ijzel

Enschede

Op de wegen in het oosten en zuidoosten van het land is het dinsdagavond spiegelglad door ijzel. 'Er zijn tal van ongelukken gebeurd', meldt de ANWB dinsdagavond.

Update 22.30 uur
Politieagenten en bergers konden de hoeveelheid aanrijdingen vanavond niet aan. ‘Vooral het verkeer op de A1 en A35 heeft veel overlast ondervonden van de ijzel. Meer dan 30 aanrijdingen waarbij meerdere voertuigen betrokken waren’, meldt de politie dinsdagavond.

Tussen 19.30 uur en 21.00 uur werd de meldkamer van Politie Twente overspoeld met telefoontjes over aanrijdingen door de gladheid. De politie heeft meteen alles op alles gezet om meer aanrijdingen te voorkomen. Ze hebben de linker rijbaan van Rijssen naar Deventer in de richting van Amsterdam enkele uren afgesloten.

Op de A35 werd één rijstrook door de matrixborden dichtgezet en over de andere rijstrook reed de politie voorop om de gereden snelheid laag te houden. Dit kon echter niet constant omdat anders het wegdek geheel zou bevriezen dus werd er gecontroleerd weer verkeer toegelaten.

Meer dan 30 meldingen van ongevallen (om 22.00 uur) tegen vangrail, boom of in de berm. Vooral bij op- en afritten van de snelweg. Een personenauto was over de kopgeslagen in Rijssen. Politieagenten hebben bijna een uur gezocht naar de bestuurder. De man was zelf uit de auto geklommen en meldde zich later ongedeerd.

Zwangere vrouw
Diverse aanrijdingen ontstonden doordat men niet kon remmen en tegen elkaar aan gleed. Verwondingen varieerden van nek/rugklachten tot een zwangere vrouw die haar gordel tegen haar buik had gekregen.

In Haaksbergen konden door een aanrijding de paarden niet uit de trailer, die scheef stond, gehaald worden.

Op dit moment (22.00 uur) worden nog steeds rigoureuze maatregelen getroffen en blokken politieagenten het verkeer op de A1 en A35 om de snelheid laag te houden. Het is nog steeds spekglad.


‘Vooral op de wegen in Twente ging het vaak mis. Tussen 19.30 uur en 20.00 uur gebeurden er alleen al op de A35 wel vijf verschillende ongelukken’, meldt de ANWB.

‘De A12, Duitse grens richting Arnhem, ging rond die tijd dicht na een ongeluk bij knooppunt Velperbroek. Ook de A37 richting Duitsland werd afgesloten na een slippartij tijdens ijzel bij Emmen. Rond 20.30 uur gebeurde er een reeks ongelukken op de A73 Venlo-Nijmegen’, aldus de ANWB.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: