woensdag, 22. augustus 2012 - 11:45 Update: 12-09-2018 10:22

Ook tweede verdachte gewapende overval groothandel aangehouden

Duivendrecht

Een 30-jarige Amsterdammer is dinsdag aangehouden als verdachte van de gewapende overval op een groothandel aan de Van der Madeweg in Duivendrecht.

De man werd gearresteerd na een korte achtervolging in het Oosterpark. Het is de tweede verdachte die voor deze overval is aangehouden. Op 6 augustus hield het arrestatieteam al een 32-jarige man aan, na een tip via de website.

Onder bedreiging van een vuurwapen is maandagmiddag 25 juni een aanzienlijk geldbedrag weggenomen uit de kluis van de groothandel. Na de overval reden de twee daders op een bromfiets richting Duivendrecht. Op de kruising van de Korenbloemstraat en de Begoniastraat hebben ze de bromfiets in de bosjes gegooid. Daarna zijn ze weggereden met een derde persoon die in de Begoniastraat in een zwarte Volkwagen Golf op hen stond te wachten. Dit voertuig is achtergelaten in de Pythagorasstraat in Amsterdam Oost. De drie verdachten zijn vervolgens weggerend de Linnaeuskade op.

Op de website werden duidelijke beelden van de twee overvallers geplaatst. Beiden zijn inmiddels dus aangehouden. Naar de derde man, die niet op de beveiligingsbeelden is te zien, wordt nog gezocht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: