woensdag, 25. januari 2012 - 19:10

Politie verijdelt zware overval en houdt drie verdachten aan

Moerdijk

De politie heeft vannacht met de aanhouding van drie verdachten vermoedelijk een zware overval voorkomen.

Op 24 januari kwam er bij de politie informatie binnen dat er mogelijk een overval zou worden gepleegd in Zuid-West Nederland. Hierop zijn onder leiding van het Openbaar Ministerie verschillende speciale diensten geactiveerd en procedures in gang gezet.

Terwijl politie en OM in opperste staat van paraatheid verkeerden, kwam er een rond half twee een melding binnen bij de politie Midden- en West-Brabant. Enkele zwaarbewapende personen hadden geprobeerd slapende vrachtwagenchauffeurs te overvallen in Moerdijk. Eerder zijn dergelijke vrachtauto’s gebruikt bij overvallen op geldwagens.
De vrachtwagenchauffeurs reageerden zeer alert, één van hen startte zijn voertuig en reed weg. Vervolgens belde hij meteen de politie. De chauffeurs raakten niet gewond.

Na onderzoek bleek dat in ieder geval een aantal van de verdachten was weggereden in een vrachtwagen waarmee ze zelf eerder arriveerden.
Door het optreden van de vrachtwagenchauffeur kon er direct gereageerd worden. Die truck waarin de verdachten reden werd rond 02.00 uur op de A58 gespot. De landelijke Aanhoudings- en Ondersteuningseenheid heeft de vrachtwagen tot stoppen gedwongen. De drie inzittenden negeerden het stopteken en onttrokken zich aan hun aanhouding. Daarop hebben agenten gericht geschoten ter aanhouding van de zwaarbewapende verdachten. Zij raakten hierdoor lichtgewond. De mannen zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.
Er zijn meerdere vuurwapens, waaronder een automatisch vuurwapen, aangetroffen.

Het rechercheonderzoek wordt uitgevoerd door de Bovenregionale Recherche Zuid-West Nederland, die verantwoordelijk is voor de aanpak van dergelijke, gewelddadige overvallen. Aangezien de politie heeft geschoten zal, zoals gebruikelijk, de Rijksrecherche een onderzoek instellen.
Provincie:
Tag(s):