vrijdag, 10. februari 2012 - 13:12 Update: 11-10-2018 11:29

Politie:geen aanwijzingen sabotage sluis Apeldoorn, ijs blijft gevaarlijk

Apeldoorn

De politie heeft donderdag uitgebreid technisch en tactisch onderzoek gedaan bij en rondom de sluis aan de Vlijtseweg in Apeldoorn nadat bleek dat deze niet goed heeft gefunctioneerd en deels open stond.

‘Hierdoor was er op een aantal plaatsen water op het ijs gekomen en ontstond er een levensgevaarlijke situatie voor schaatsers’, meldt de politie vrijdag. ‘Uit het onderzoek is niet gebleken dat sprake is geweest van een vernieling. De politie onderzoekt nog hoe het kan dat de sluis deels was geopend’, aldus de politie.

De politie en medewerkers van een aantal gemeenten haalden donderdag uit voorzorg tussen Dieren en Hattem schaatsers van het Apeldoorns kanaal gehaald. Ook bij drie overloopvijvers in Apeldoorn moesten mensen van het ijs.Door de deels geopende sluis ontstond er op andere delen stroming onder het ijs waardoor het vroeg of laat zou breken. ‘Het ijs op deze plekken blijft hierdoor tot na de dooiperiode gevaarlijk. De politie raadt iedereen, voor de eigen veiligheid, sterk af het ijs te betreden. Vandaag, vrijdag 10 februari, heeft de politie dit opnieuw via een burgernetactie, twitter en de media kenbaar gemaakt.

Betrokken gemeenten hebben langs het ijs waarschuwingsborden geplaatst. Ook zijn scholen in de omgeving geïnformeerd. De politie heeft met een helikopter over het gebied gevlogen en mensen van het ijs gestuurd. Ook is er rijdend toezicht geweest. De politie blijft de komende nacht en gedurende het weekend tijdens de surveillances toezicht houden op het ijs.

Getuigen gezocht

Getuigen die tussen woensdag 8 en donderdagochtend 9 februari iets bijzonders hebben gezien bij de sluis, worden verzocht met de politie te bellen via 0900 - 8844.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: