vrijdag, 8. juni 2012 - 11:34

Presentatoren VI-oranje het zwijgen opgelegd

Scheveningen

Twee mannen (24 en 25 jaar) vernielden vrijdag 8 juni de gezichten van het zandsculptuur 'VI-oranje'. Het duo werd op heterdaad betrapt en aangehouden.

Politieagenten zagen om 05.00 uur twee mannen zich verdacht ophouden bij het zandsculptuur 'VI-oranje'. Bij het zien van de politie renden beide verdachten hard weg. Eén van hen klom over een hekwerk en rende hierna naar de Palacestraat. Daar konden agenten de man aanhouden. De tweede verdachte werd net voor de Palacepromenade aangehouden.

'Presentatoren het zwijgen opgelegd'
Uit onderzoek bleek het duo de gezichten (mond en neus) van het zandsculptuur van de drie presentatoren Rene van der Grijp, Wilfred Genee en Johan Derksen te hebben vernield. Eén van de verdachten raakte bij het overklimmen van het hek gewond aan zijn hand. In het ziekenhuis werd de wond door een arts met vijf hechtingen gedicht.

Het duo werd voor nader verhoor ingesloten. Eén van de verdachten verklaarde de volgende ochtend dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. De politie maakt tegen het tweetal proces-verbaal op. Het zandsculptuur wordt in de loop van de dag hersteld.
Provincie:
Tag(s):