maandag, 3. december 2012 - 17:49 Update: 08-07-2014 0:26

Verfilming over het leven van advocatenfamilie Moszkowicz

Amsterdam

Producent Dutch Mountain Movies ontwikkelt samen met scenarioschrijvers Hein Schütz en Alma Popeyus en regisseur Pim van Hoeve een vierdelige dramaserie over de bekende Nederlandse advocatenfamilie Moszkowicz.

De serie vertelt het verhaal over de opkomst van een familie-imperium. Van de grond af bouwt de jonge Max Moszkowicz een advocatenimperium dat in het naoorlogse Nederland zijn weerga niet kent. Niet alleen dat, hij bouwt een familie. Een hecht gezin, één tegen de wereld. Zijn vier zonen zullen zijn inzet, zijn flair en zijn intelligentie verder uitdragen.

Met z’n vijven trotseren de Moszkowiczen de boze buitenwereld maar de vanzelfsprekende loyaliteit van de vier zoons aan hun vader en aan elkaar, wordt van binnenuit ondermijnd; is het imperium hier tegen bestand?

De vaststaande feiten en gebeurtenissen over de familiegeschiedenis van de Moszkowiczen vormen de basis voor het scenario. Dit zal resulteren in een faction-verhaal, de mengvorm tussen gefundeerde feiten en speculatieve toevoegingen, die niet op gespannen voet staan met de werkelijkheid.

Zowel scenarioschrijvers Hein Schütz en Alma Popeyus als regisseur Pim van Hoeve hebben hun sporen verdiend op het gebied van gedramatiseerde historische gebeurtenissen. Schütz en Popeyus zijn bekend van onder andere de bekroonde tv-drama’s series als Eileen, De Enclave, Het Offer en de VARA-serie Deadline. Van Hoeve was eerder verantwoordelijk voor succesvolle VPRO series als Bernhard, Schavuit van Oranje en Beatrix, Oranje onder Vuur. Producent Dutch Mountain Movies produceerde eerder de veel bekroonde dramaserie Den Uyl en de affaire Lockheed en films als Shouf, Shouf Habibi! en De Dominee.

Naar verwachting zal de dramaserie eind volgend jaar worden opgenomen en het jaar daar op uitgezonden worden.
Categorie:
Tag(s):