donderdag, 6. juni 2013 - 20:24 Update: 03-07-2014 0:56

Gratis wifi in toeristische dorpen in Friesland

Foto van laptop wifi | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Het Friese Langweer heeft in haar dorpskern, de camperplaats en de haven vanaf juni gratis toegang tot Internet middels wifi.

De provincie maakt dit mogelijk en wil op deze manier de toeristen van nog meer gemak voorzien. "Tien jaar geleden ging je niet naar een vakantie adres als je er niet kon zwemmen. Tegenwoordig is de eerste vraag ` Hebben ze ook wifi'': zo zegt gedeputeerde Sietske Poepjes.

Voor de zomer krijgen de kernen van Heeg, Harlingen, Appelscha, Woudsend en Sneek ook gratis wifi. ` Over een jaar moet Fryslan bekend staan als Wifilan'!

De gratis wifi is bedoeld voor de openbare ruimte in toeristische dorpen en steden in Fryslan. Als er wordt ingelogd op het internet komen ze uit op de website www.beleeffriesland.nl. Op de site vinden ze informatie over de plaats waar ze op dat moment zijn.

Sietske Poepjes wil het niet bij deze vijf plaatsen houden. `We hebben een voorstel aan Provinciale Staten gedaan om nog EUR 600.000, - te investeren om in meer toeristische plaatsen gratis wifi aan te leggen.

Gedeputeerde Sietske Poepjes is enthousiast over wifi in Langweer: ` In Langweer hebben we snel de wifi kunnen realiseren. De inwoners van dit dorp zijn enorm betrokken en vinden elkaar snel. De hele opening hebben zij ook georganiseerd. Knap werk!'

Categorie: