woensdag, 27. november 2013 - 15:57 Update: 03-07-2014 0:48

Koning krijgt zijn eerste koningszegels

Foto van koning Willem-Alexander | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Koning Willem-Alexander heeft woensdag het eerste exemplaar van de nieuwe permanente koningspostzegel in ontvangst genomen. Dit meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) woensdag.

De nieuwe postzegel wordt overhandigd door Herna Verhagen, bestuursvoorzitter van PostNL in het Museum voor Communicatie in Den Haag.

Nieuwe permanente postzegel
PostNL heeft bij het uitgeven van al zijn postzegels een belangrijke plek gereserveerd voor postzegels van Nederlandse vorsten en andere leden van het Koninklijk Huis. Bij het aantreden van een nieuw staatshoofd is het gebruikelijk dat PostNL een nieuwe permanente postzegel uitgeeft.


Het Museum voor Communicatie heeft ter gelegenheid van de nieuwe koningszegel een tentoonstelling over postzegels ingericht. De tentoonstelling 'XXS Dutch Design' laat het ontwerpproces zien van bijzondere postzegels van verschillende kunstenaars en ontwerpers. Daarnaast wordt de totstandkoming van de nieuwe postzegel van Koning Willem-Alexander getoond. De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met PostNL.

Vanaf 2 januari is de nieuwe koningspostzegel beschikbaar.