vrijdag, 30. mei 2014 - 17:37 Update: 03-07-2014 0:35

Amsterdamse familie moet nu ook weg uit aso-container

Foto van rechter in toga | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De familie Dimitrov moet de containerwoningen in Amsterdam aan de Zuiderzeeweg binnen acht dagen na betekening ontruimen. Dat heeft de voorzieningenrechter te Amsterdam vrijdag beslist.

Woningstichting Rochdale had de containerwoningen aan de Zuiderzeeweg tijdelijk aan de familie aangeboden in het kader van ‘De Treiteraanpak’, een project van de gemeente en verschillende samenwerkende hulpverlenende instanties.

Voorwaarden daarbij waren onder meer dat de familie zich moest houden aan aanwijzingen van de verschillende bij de familie betrokken hulpinstanties en dat geen betalingsachterstand mocht ontstaan.

De bedoeling was dat de familie, die langdurig en stelselmatig overlast had veroorzaakt, haar gedrag zodanig zou leren verbeteren dat zij weer zelfstandig een reguliere huurwoning zou kunnen betrekken.

Betalingsachterstand van half jaar
Rochdale heeft de ontruiming van de containerwoningen gevorderd omdat de familie volgens haar al meer dan een half jaar de vergoeding voor de woningen niet betaalt en alle pogingen om hen weer op de rit te krijgen frustreert. De voorzieningenrechter is van oordeel dat alleen al de betalingsachterstand de ontruiming rechtvaardigt.