dinsdag, 9. september 2014 - 17:10 Update: 09-09-2014 18:07

Schumi zet revalidatie thuis in Zwitserland voort

Gland/Zwitserland

Dinsdag is zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher ontslagen uit het Zwitserse ziekenhuis in Lausanne. Dit heeft zijn manager Sabine Kehm dinsdag laten weten.

‘Schumi’ zal zijn revalidatie thuis in zijn speciaal daarvoor aangepaste woning in Gland voortzetten. ‘Rekening houdend met de ernstige verwondingen is er de afgelopen weken en maanden vooruitgang geboekt. Er is echter een lange en moeilijke weg te gaan’, aldus Kehm in een verklaring. 

‘We willen het ziekenhuis in Lausanne graag bedanken voor het competente handelen. We vragen iedereen verder opnieuw om de privé-sfeer van de familie Schumacher te respecteren en niet te speculeren over de gezondheidstoestand van Michael’. 

Schumacher liep eind 2013 zwaar hoofdletsel op bij een ski-ongeluk in de Franse Alpen en werd in een kunstmatige coma gebracht, nadat hij bij een ski-ongeval in de Franse Alpen hersenletsel had opgelopen. De eerste dagen na het ongeval werd gevreesd voor het leven van Schumacher. 

In de weken daarna was zijn toestand stabiel, maar kritiek. Hij werd in een kunstmatige coma gebracht, maar eind januari was zijn situatie zodanig dat het ziekenhuis het proces in gang zette om hem uit zijn kunstmatige coma te halen.

Categorie: