maandag, 6. juli 2015 - 19:49 Update: 07-07-2015 13:28

Chauffeur Uber aangehouden in Amsterdam

UberPOP-chauffeur aangehouden in Amsterdam
Amsterdam

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de politie Amsterdam hebben op zaterdagavond 4 juli een chauffeur van de illegale taxidienst UberPOP aangehouden in Amsterdam. Dit is de eerste aanhouding van een POP-chauffeur sinds Uber de UberPOP-dienst alleen nog maar aanbiedt voor een vaste groep klanten.

In juni heeft UberPOP zijn klantenbestand beperkt tot vaste klanten. Het aanbieden van UberPOP ritten is en blijft illegaal. Zolang het bedrijf en de UberPOP-chauffeurs illegale diensten blijven aanbieden, op welke schaal dan ook, moeten ze rekening houden met acties van de ILT en de politie.

De chauffeur is een proces-verbaal opgelegd waarmee hij een boete van maximaal 4200 euro en een strafblad riskeert. De afhandeling hiervan is in de handen van het OM. Ook heeft de ILT de chauffeur een last onder dwangsom opgelegd wat inhoudt dat hij bij een herhaling een bedrag van 10.000 euro moet betalen.

Dit is de derde aanhouding van een UberPOP-chauffeur sinds de oplegging van een nieuwe dwangsom tegen het bedrijf in mei. Iedere keer dat een UberPOP-chauffeur wordt betrapt, krijgt Uber een boete van 50.000 euro. In totaal kan dit bedrag oplopen tot 1 miljoen euro.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):