dinsdag, 8. september 2015 - 19:50 Update: 08-09-2015 20:04

Man die politie met vuurwapen op Facebook bedreigde aangehouden

Man die politie met vuurwapen op Facebook bedreigde aangehouden
Foto: SXC
Boxmeer

De politie heeft maandagmiddag kort na 15.00 uur een 43-jarige man uit Boxmeer aangehouden voor bedreiging van de politie via Facebook. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Foto van vuurwapen

De man had eerder een privébericht gestuurd naar de Facebook-pagina van de politie van Boxmeer met daarin ernstige bedreigingen aan het adres van de politie. Er werd onder meer een foto van een vuurwapen gestuurd.

Bureau voorbij gefietst

Terwijl de politie bezig was met de voorbereidingen van zijn aanhouding zag een agent dat de verdachte het bureau voorbij fietste. Agenten gingen direct naar buiten en wisten de man op de Uitleg in Boxmeer aan te houden. Bij een fouillering werd geen wapen aangetroffen. Ook in zijn woning werd niets van een vuurwapen gevonden. De man is dinsdagmiddag naar huis gestuurd met een proces-verbaal, dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Onacceptabel

De politie vindt agressie, maar ook bedreigingen en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd.

Provincie:
Blik op 112: